مقـــــــــادير العجيــنه..
4- كأس طحيـن ابيض
ملعقه ونصف خميره فــوريه
نصف ملعقه بكينج بودر
ملعقه صغيره ملـح
ملعقه صغيره ســكر
علبـه واحده زبادي
بيــضه +نصف كأس زيـت
كأس ماء دافيء
بالنـــــسبه لصلصــــة البيتزاء
مقادير الصلصة:
بصل مقطع +طماطم مقطع+معجون صلصه +بهارات+ملح +سكر
طريقـه الصلصة:
يحمر البصل بالزيت ونضيف اليه البهارات
يخلط الطماطم بالخلاط مع الصلصة ويضاف الى البصـل المحمر
ثم تضيفين اليه ملعقه ملح صغيره و نصف فنجان سكر
تــفرد العجيــنه بجهاز خاص لعمـل البيتزا
بعد الفرد توضع عليه الصلصــة كما في الصـوره
بعـد ماتوضـع عليــه الصلصة نضيــف مقادير حشوه البيتزاء
ثـــم تغــطى البيتزاء < لحد ماتتحمر من تحت ويذوب الجبـن
طريقه اخري بسيطه
المقادير
1- 1 كيلوا دقيق
2- 50 جرام زبدة (يعنى تقريبا بجنية زبدة)
3- 2 معلقة ملح كبيرة
4- 2 معلقة سكر بدرة كبيرة
5- 1 معلقة خميرة فورية كبيرة
6- بيضة
7- 3 معالق زيت زيتون
8-ربع كوب زيت عادى
9- نصف كوب لبن على ربع كوب ماء
طريقة التحضير
1\ نخلط المقادير جميعا ما عادا الدقيق والزيت العادى
2\نسكوب المقادبر شئ بشئ على الدقيق حتى تكون ملمس العجين متجانس مع بعضة البعض
3\نسكوب الزيت العادى على العجين وخلطة جيدا حتى يتشرب العجين الزيت
4\ نضع العجين فى كيس بلاستك ونركة فى مكان دافئ من 1 الى ساعتين حتى نتأكد من ان خمر
5\نأخد مقدار 100 جرام من العجين ونفردها فى الفرمة (الصنية)
6\ونضع على الوجة صلصة بيتزا (بتتباع اكياس عند السوبر ماركت العادى)
7\وبعد وضع الصلصة على الوجة نضع باقى المكونات وهى
(زيتون
اسود او اخضر -طماطم -فلفل رومى اما الجبنة ممكن توضع جبنة رومى او موزاريلا او فلمنك
حسب المقدرة )
طريقة التسوية
اوالا/ يكون الفرن شغال قبل التسوية بى 10 او 15 دقيقة
ثانيا /توضع البيتزا فى الفرن من 10 الى 15 دقيقة ثم نطفئ الفرن ونولع الشواية وتترك فى الفرن من 2 الى 3 دقائق
ثالثا/ تطلعوا البيتزا من الفرن وبالهنا والشفا ان شاء الله
ملحوظة هامة (باقى العجين يوضع فى كيس بلاستك ويحكم قفلة ويوضع فى الفليز ويستعمل حينما نحب وشكرا